Onafhankelijkheid

Er zijn geen MSP’s of CPO’s met een direct of indirect belang in LaadpasTop10 en zij kunnen ook de volgorde niet beïnvloeden. Wij bepalen zélf welke aanbieders wél en niet in de vergelijker worden opgenomen, met als uitgangspunt dat de vermelding van toegevoegde waarde voor de EV-rijder dient te zijn. Met elke aanbieder hebben we dezelfde afspraken, waardoor we er ook geen baat bij hebben om bepaalde aanbieders een hogere positie te geven. De hoogte van de CPS vergoeding heeft geen invloed op de vergelijking. We tonen niet enkel een top 10 lijst, maar het volledige overzicht van aanbieders. Uiteraard tonen we ook aanbieders met diensten die niet via LaadpasTop10 zelf zijn af te sluiten. In tegenstelling tot andere sites is het bij ons niet mogelijk om content of posities te kopen. Onze onafhankelijkheid is ons grootste goed en daar waken we streng over.
 

Verdienmodellen en onafhankelijkheid

Wij bieden onze diensten gratis aan bezoekers aan. Charge Point Operators (CPO’s) en Mobility Service Providers (MSP’s) betalen ons niet om hoger in de vergelijker te komen. Met zo’n 150 aanbieders in de vergelijker is LaadpasTop10 de meest volledige vergelijkingssite voor laadpassen, laadapps en laadsleutels. Voor het bewerken en onderhouden van deze gegevens zijn inkomsten benodigd. Deze inkomsten proberen we op vier manieren te realiseren.
 

Cost Per Sale (CPS)

CPS houdt in dat een aanbieder een bepaalde vergoeding voldoet na elke verkoop die voortkomt uit een aanvraag van een LaadpasTop10 bezoeker. Voor iedere bezoeker die via ons een laadpas bij een van de aanbieders bestelt én daadwerkelijk in gebruik neemt, vragen wij een vergoeding aan betreffende aanbieder. Dit stelt ons in staat om onze diensten gratis aan te bieden en de markt voor laadpassen transparanter te maken. Waar mogelijk proberen we een deel van dit bedrag in de vorm van korting aan onze bezoekers terug te geven om zo het voordeel voor de community te maximaliseren en een vliegwiel effect te creëren.
 

Advertenties

Het tonen van advertenties zorgt ervoor dat we onafhankelijk kunnen blijven en ondertussen door kunnen werken aan de site en de content. De advertenties worden verzorgd door Google Adsense. Wij bieden de ruimtes aan aan Google, zij zorgen voor de advertenties zelf. Hier hebben wij dus geen invloed op (anders dan dat we bepaalde categorieën kunnen blokkeren), waardoor dit bijdraagt aan onze onafhankelijkheid.
 

Abonnementen

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten voor oa een advertentievrije site en toegang tot exclusieve features. Op ons overzicht met abonnementen vind je meer informatie
 

Sponsoren

Bedrijven of organisaties kunnen ons sponsoren, financiëel of in natura. Hoewel we nog geen sponsorovereenkomsten hebben gesloten, staan wij uiteraard open voor verschillende vormen van sponsoring waarbij wij bijvoorbeeld uw logo kunnen weergeven in onze nieuwsbrief. Uitgangspunt daarbij blijft dat wij geen concessies doen aan onze kernwaarden zoals onafhankelijkheid, de gebruiksvriendelijkheid van onze site en het centraal blijven stellen van onze bezoekers.
 

Donaties

Donaties zijn natuurlijk altijd welkom. Naast dat het een stuk waardering uitstraalt voor ons werk, helpt het ook daadwerkelijk het platform groter te maken. Doneren kan via Paypal of door middel van een IBAN overschrijving naar evXperts, op onze Triodos rekening: NL07 TRIO 0379 4689 56.