ANWB

Logo van ANWB laadpas
 
Details
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond (ANWB) is een Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme en zet zich in voor de automobilist, kampeerders, motorrijders, etc. Het is dus niet zo vreemd dat zij ook een laadpas aanbieden. Deze laadpas wordt sinds 2021 verzorgd door Eneco en is zonder abonnement verkrijgbaar. De technische werking en dekking via Europese roaming is verder hetzelfde zoals we die kennen van de laadpas van Eneco, en dat is prima te noemen.

Algemene website: ANWB
 
Land van uitgifte
Nederland
Bestelbaar
Nederland
Ondersteunde landen
Nederland, Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Verenigd Koninkrijk
Goede dekking in
Oostenrijk, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
 
Tarieven
Europa: AC regulier laden €0,38/kWh, | DC snelladen in Nederland: Fastned €0,59/kWh | Allego, Shell Recharge en Vattenfall-McDonalds €0,71/kWh | Ionity €0,79/kWh | Snelladen EU: Variabele tarieven. Starttarief €0,34 per sessie.
Abonnementsvorm
€ 1,95 eenmalig, geen maandelijkse kosten.
Gemiddelde prijs per 200kWh*
€ 82,80 (Op basis 200 kWh)
 
Pluspunten
Vast AC tarief voor heel Europa
Minpunten
Snelladen prijzig | Geen tarieven in de app (Zowel NL als EU).
Laadadvies
Laad je bij publieke laadpalen dan biedt deze laadpas je overal hetzelfde tarief, wat voorspelbaarheid en zekerheid geeft over de kosten. Ook bij reguliere laadpalen in het buitenland berekenen ze hetzelfde tarief als op alle Nederlandse laadpalen en dat geeft veel rust voor de reiziger door Europa. In de ANWB onderweg app kun je deze laadpalen vinden. In deze app staan helaas ook laadpunten waar de pas (nog) niet geaccepteerd wordt. In het buitenland kan je daar dus niet blind op vertrouwen, neem in het buitenland altijd enkele (lokale) reserve passen mee! De tarieven voor (DC) snelladen zijn in Nederland aan de hoge kant en in het buitenland geldt het CPO tarief van de snellaad-aanbieders, wat nogal verschilt per aanbieder.
Deze pas heeft helaas geen ondersteuning voor &Charge
 
Klantenservice
Openingstijden
ma t/m vrij: 8.30 - 18.00 uur , za: 10.00 - 16.00 uur
E-mailadres
Telefoonnummer
Telefoonnummer internationaal
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, E-violin, Gireve, Ladenetz
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Snelladen
Shell-Recharge Fastned Innogy Ionity Allego Corri-Door Vattenfall Ladenetz EnBW
Groene stroom
100% groen
Opladen met
Sleutelhanger Pas
 
Apps
Google play
App Store
 
2 weken geleden voor het laatst bijgewerkt