Maingau

Logo van Maingau laadpas
 
Details
Maingau Energie GmbH is een elektriciteitsleverancier uit Duitsland. Hun laadpas werkt inmiddels op zo'n 70% van alle laadpunten op het Europese vasteland, ze zijn in Nederland populair geworden door hun voordelige tarief bij de snelladers van o.a. Fastned en Ionity. Hun tarievenstructuur is uniek in Europa omdat ze vaste tarieven per land in rekening brengen.

Algemene website: Maingau
 
Land van uitgifte
Duitsland
Bestelbaar
Duitsland, Europa, Nederland
Ondersteunde landen
Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Zweden
>80% dekking in
Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Italië
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
 
Abonnementsvorm
Geen maandelijkse kosten, € 9,99 aansluitkosten.
Tarieven
AC €0,69 / kWh | DC Fastned en Allego €0,79 kWh, Ionity €0,75/kWh. Maingau hanteert na een uur (DC) snelladen een boete tarief van 10 cent per minuut, bij normale (AC) laadpunten na 240 minuten. De tijd gaat in vanaf het begin van de laadsessie. In andere landen vaste kWh tarieven.
Gemiddelde prijs per 200kWh*
€ 139,30 (Op basis 200 kWh)
 
Pluspunten
6% goedkoper bij Ionity.
Minpunten
De pas werkt niet op alle netwerken waaronder Shell Recharge, EVNet en Vattenfall.
Laadadvies
Gebruik deze laadpas om te besparen bij de snelladers in NL en buitenland. Niet geschikt voor 's nachts laden vanwege boetetarieven bij lange laadsessies (Vanaf 1 uur DC en vanaf 4 uur AC) Kies de particuliere (Privat) kaart want de zakelijke (Gewerblich) is 10 cent per kWh duurder. Krijg je bij het aanvragen foutmeldingen bij het invullen van je postcode, voeg dan een spatie toe. Je krijgt, na registratie met het formulier, niet automatisch een laadpas. Die moet je bestellen in de Maingau webshop. Daar moet je als land Deutschland accepteren vervolgens voor de postcode op NL zetten en bij opmerkingen het volledige Nederlandse adres vermelden. Na ontvangst van de laadpas kun je de Maingau app inloggen en daar je laadpas registreren/activeren.
Bij deze pas kunt u uw gespaarde kilometers inwisselen
 
Klantenservice
Openingstijden
24x7
Telefoonnummer
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, Ladenetz
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Snelladen
Fastned Innogy Ionity Allego Ladenetz EnBW EON Aral BP Pulse
Groene stroom
Opladen met
Sleutelhanger Pas App
 
Apps
Google play
App Store
 
3 weken geleden voor het laatst bijgewerkt