Tesla Supercharging

Logo van Tesla Supercharging laadpas
 
Details
Tesla heeft meer dan 45 duizend Superchargers wereldwijd op ruim 4400 locaties waarvan ruim 1000 in Europa. Hiermee hebben ze het grootste snellaad-netwerk ter wereld. In Nederland staan op meer dan dertig locaties Tesla Superchargers die sinds februari 2022 ook bruikbaar zijn voor niet-tesla voertuigen. De Superchargers leveren een hoog vermogen van minimaal 120 kW en de nieuwe V3 Superchargers bieden tot 250 kW aan vermogen. Het Supercharger netwerk is een zeer groot en goed dekkend snellaad netwerk in Europa met altijd voldoende plaats en vermogen. De laadpunten zijn altijd gesitueerd nabij locaties waar je iets kunt eten/drinken en waar een toilet is. zoals wegrestaurants en hotels.

Algemene website: Tesla Supercharging
 
Land van uitgifte
Wereldwijd
Bestelbaar
Wereldwijd
Ondersteunde landen
Wereldwijd
>80% dekking in
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
 
Abonnementsvorm
Geen maandelijkse kosten, geen aansluitkosten.
Tarieven
Tesla werkt inmiddels met daluren (in de meeste landen 00:00 tot 16:00 en 20:00 tot 00:00). Prijsverschil kan flink zijn in de piekuren. Tesla rijders Nederland: ~ €0,30-€0,39/kWh, Duitsland en Frankrijk €0,31-€0,46/kWh, overige landen variabel tussen de €0,37 en de €0,60/kWh. Niet-Tesla rijders zonder abonnement betalen €0,43-0,65/kWh. In Nederland ~ €0,42-€0,52/kWh. Een abonnement kost €12.99 per maand en is maandelijks opzegbaar. Het is onduidelijk of Tesla de laadtarieven, boetetarieven en de abonnementskosten van het Tesla abonnement heeft aangepast na de BTW verlaging op energie. De BTW tarieven staan nergens vermeld evenals of de kosten incl of excl BTW zijn. (dit is onrechtmatig conform NL wetgeving)
Gemiddelde prijs per 200kWh*
€ 126,00 (Op basis 200 kWh)
 
Pluspunten
Grootste snellaad-netwerk ter wereld.
Minpunten
In het buitenland zijn veel stations alleen voor Tesla rijders. Gelukkig opent Tesla steeds meer Superchargers voor andere voertuigen met CCS aansluiting. | Pas op voor stevige boetetarieven van €0,50 tot €1,- per minuut als u uw auto na het volledig volladen niet binnen 5 minuten loskoppelt.
Laadadvies
Heb je een Tesla gebruik dan het Supercharger netwerk bij lange afstand reizen door Europa. Dit is eenvoudig, voordelig en comfortabel. Heb je geen Tesla maar wel een CCS aansluiting op je auto dan kun je het abonnement overwegen als je veel kilometers rijdt. Kijk in de Tesla-app welke Superchargers inmiddels geopend zijn voor alle voertuigen. Landen die nu deels geopend zijn: Nederland, Noorwegen, Spanje, Italië, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Finland, IJsland, Engeland, Luxemburg en Oostenrijk.
Deze pas heeft helaas geen ondersteuning voor &Charge
 
Klantenservice
Openingstijden
24x7
E-mailadres
Telefoonnummer
Telefoonnummer internationaal
 
Europese netwerken
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Snelladen
Groene stroom
Opladen met
App
 
Apps
Google play
App Store
 
3 maanden geleden voor het laatst bijgewerkt