Shell Recharge (Newmotion)

Logo van Shell Recharge (Newmotion) laadpas
 
Details
In 2017 heeft Shell NewMotion overgenomen. Newmotion is één van de oudste laadpas aanbieders. Ze hebben de meeste roaming overeenkomsten en één van de grootste netwerken, en doen er ook alles aan om dat zo te houden. Zo hebben ze roaming overeenkomsten met soms exotische netwerken, waar geen enkele andere laadpas werkt. Bij Shell Recharge is een lage prijs niet het belangrijkste criterium, het grote netwerk staat op de eerste plaats. In hun app kan je sorteren op laadpunten die met de Shell Recharge laadpas te bedienen zijn, en bij elke laadpaal staat duidelijk het tarief vermeld.

Algemene website: Shell Recharge (Newmotion)
 
Land van uitgifte
Nederland
Bestelbaar
Europa, Nederland
Ondersteunde landen
Slovenië, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland, Ierland, Letland, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk, Nederland
Goede dekking in
Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
 
Tarieven
CPO tarief + €0,35 transactiekosten per sessie tot maximaal 20x per maand (€7,-) | Vaste prijzen op grotere netwerken: zoals €0,36/kWh bij Allego en €0,34/kWh bij EV-Box en Vattenfall. | €0,20/kWh korting bij de snelladers van Shell Recharge.
Abonnementsvorm
Gratis aan te vragen, geen maandelijkse kosten.
Gemiddelde prijs per 200kWh*
€ 73,55 (Op basis 200 kWh)
 
Pluspunten
Meest geaccepteerde pas van Europa | Prijs per laadpunt te raadplegen.
Minpunten
Op bepaalde netwerken rekenen ze een vaste prijs waardoor je op voordelige laadpalen van bijvoorbeeld Allego of Vattenfall een regulier tarief in rekening krijgt gebracht in plaats van het voordeeltarief.
Laadadvies
Shell Recharge is voordelig te gebruiken op oudere laadpunten van New Motion, die je kan herkennen aan de witte 'love to load' wallboxen en bijbehorende verkeersbordjes met een hartje erop. Zoals bijvoorbeeld bij Ikea of bij van de Valk restaurants. Op andere laadpunten kent deze laadpas doorgaans tarieven rond het CPO tarief of iets daarboven. Het is een handige laadpas om in de auto te hebben liggen als je naar het buitenland gaat. Door hun grote netwerk is er altijd in de buurt wel ergens een Newmotion laadpunt te vinden. Ze berekenen in het buitenland soms tijdstarieven, pas daar mee op, vooral in Oostenrijk kan dit stevig aantikken. In hun app kan je per laadpunt heel duidelijk de actuele tarieven raadplegen.
Deze pas heeft helaas geen ondersteuning voor &Charge
 
Klantenservice
Openingstijden
24x7
E-mailadres
Telefoonnummer
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, E-violin, Gireve, Ladenetz
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Snelladen
Allego Fastned Ionity Ladenetz Shell-Recharge Vattenfall Corri-Door Innogy EnBW EON
Groene stroom
100% groen
Opladen met
Sleutelhanger Pas App
 
Apps
Google play
App Store
 
5 dagen geleden voor het laatst bijgewerkt