Shell Recharge (Newmotion)

Logo van Shell Recharge (Newmotion) laadpas
 
Details
Newmotion is één van de oudste laadpas aanbieders. Ze hebben de meeste roaming overeenkomsten en één van de grootste netwerken, en doen er ook alles aan om dat zo te houden. In 2017 zijn ze overgenomen door Shell. Ze hebben veel roaming overeenkomsten met soms exotische netwerken, waar geen andere Nederlandse laadpassen werken, zoals bijvoorbeeld Smatrics en e-Steiermark in Oostenrijk of Petrol in Slovenië. Bij NewMotion is een lage prijs niet het belangrijkste criterium.

Algemene website: Shell Recharge (Newmotion)
 
Land van uitgifte
Nederland
Bestelbaar
Europa, Nederland
Ondersteunde landen
Slovenië, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland, Ierland, Letland, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk, Nederland
Goede dekking in
Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
 
Tarieven
CPO tarief + €0,35 transactiekosten per sessie tot maximaal 20x per maand (€7,-) | Gemiddeld wat duurder op EV-box en Nuon | Op hun eigen laadpunten vaak voordelig. (€0,25/kWh)
Abonnementsvorm
Gratis aan te vragen, geen maandelijkse kosten.
Gemiddelde prijs per maand*
€ 73,55
 
Pluspunten
Meest geaccepteerde pas van Europa.
Minpunten
Sommige laadpunten te duur, bijv. Allego in de provincie en Ladenetz
Laadadvies
Newmotion is zeer voordelig op laadpunten van New Motion zélf, die je kan herkennen aan de witte 'love to load' wallboxen en bijbehorende verkeersbordjes met een hartje erop. Zoals bijvoorbeeld bij Ikea of bij van de Valk restaurants. Op andere laadpunten is de Newmotion laadpas soms duurder dan het CPO tarief. Toch is het is een handige laadpas om in de auto te hebben liggen, vooral als je naar het buitenland gaat. Door hun grote netwerk is er altijd in de buurt wel ergens een Newmotion laadpunt te vinden. Ze berekenen in het buitenland soms tijdstarieven, pas daar erg mee op. Vooral in Duitsland en Oostenrijk kan dit stevig aantikken. Op de voordelige Allego laadpalen in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen berekenen ze als enige €0,34/kWh in plaats van de lagere tarieven (29 en 18 cent).
 
Klantenservice
Openingstijden
24x7
E-mailadres
Telefoonnummer
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, E-violin, Gireve, Ladenetz
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Snelladen
Shell-Recharge Fastned Innogy Ionity Allego Corri-Door Vattenfall Ladenetz EnBW EON
Groene stroom
100% groen
Opladen met
Sleutelhanger Pas App
 
Apps
Google play
App Store
 
1 week geleden voor het laatst bijgewerkt