Newmotion
Logo van Newmotion laadpas
 
Details
Newmotion is één van eerste en dus ook oudste laadpas aanbieders. Ze hebben van alle aanbieders het grootste netwerk en doen er ook alles aan om dat zo te houden. Het is een van de weinig Nederlandse laadpassen die in zóveel landen en uithoeken wel op een laadpunt werkt. In 2017 zijn ze overgenomen door Shell. Ze hebben roaming overeenkomsten met soms exotische netwerken, waar geen andere Nederlandse laadpassen werken, zoals onder andere met Smatrics.

Algemene website: Newmotion
 
Land van uitgifte
NL
Bestelbaar
Wereldwijd
Ondersteunde landen
NL, BE, LU, DE, UK, FR, SE, DK, FI, NO, CH, AT, CH, KR
Hoogste dekkingsgraad
NL, DE, AT, CH, FR, BE, LU, SE, FI, DK, NO,
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
Tarieven
CPO tarief + €0,35 starttarief per sessie tot maximaal 20x per maand (€7,-) | Gemiddeld duurder op EV-box en Nuon vanwege prijs afspraken €0,35 / kWh (zowel public als semi-public). | Op hun eigen TNM Lolo's doorgaans zeer voordelig. (€0,25/kWh)
Abonnementsvorm
Gratis aan te vragen, geen maandelijkse kosten.
Gemiddelde prijs per maand*
€ 73,55
 
Pluspunten
Goede Europese roaming, vaste kosten nooit boven €7,- p/m
Minpunten
Sommige laadpunten te duur, bijv. op Ladenetz zijn tarieven van €0,50/kWh geen uitzondering.
Laadadvies
Newmotion is erg voordelig op laadpunten van New Motion zelf. Het is een onmisbare laadpas om in de auto te hebben liggen voor de echte pionieer die Europa in trekt. Vooral omdat hij zonder daadwerkelijk gebruik 'gratis' is. In Nederland is de laadpas vooral op semi-publieke ev-box'en wat duurder dan de concurrentie. In het buitenland berekenen ze soms tijdstarieven door, pas daar erg mee op. Vooral in Duitsland en de wintersportgebieden kan dit stevig aantikken. Kijk vooraf in hun app of op hun website wat het te verwachten bedrag is dat je gaat betalen bij je laadpunt, om teleurstellingen te voorkomen.
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, e-Violin, Gireve
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Werkt bij Fastned
Werkt bij Allego
Groene stroom
Opladen met:
Sleutelhanger Pas App
 
Apps
Google play
App Store
 
3 weken geleden voor het laatst bijgewerkt