Newmotion

Logo van Newmotion laadpas
 
Details
Newmotion is één van de oudste laadpas aanbieders. Ze hebben een van de grootste netwerken en doen er ook alles aan om dat zo te houden. In 2017 zijn ze overgenomen door Shell. Ze hebben veel roaming overeenkomsten met soms exotische netwerken, waar geen andere Nederlandse laadpassen werken, zoals bijvoorbeeld Smatrics. Bij NewMotion is een lage prijs niet het belangrijkste, hoewel ze van de grote aanbieders wel één van de goedkopere zijn.

Algemene website: Newmotion
 
Land van uitgifte
Nederland
Bestelbaar
Europa, Nederland
Ondersteunde landen
Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland, Slowakije, Ierland, LV, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk, Nederland
Hoogste dekkingsgraad
Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden
 
Laadkaart
Aanvraagformulier
 
Tarieven
CPO tarief + €0,35 transactiekosten per sessie tot maximaal 20x per maand (€7,-) | Gemiddeld wat duurder op EV-box en Nuon | Op hun eigen laadpunten vaak voordelig. (€0,25/kWh)
Abonnementsvorm
Gratis aan te vragen, geen maandelijkse kosten.
Gemiddelde prijs per maand*
€ 73,55
 
Pluspunten
Groot Europees netwerk, vaste kosten nooit boven €7,- p/m
Minpunten
Sommige laadpunten te duur, bijv. op Ladenetz zijn tarieven van €0,50/kWh geen uitzondering.
Laadadvies
Newmotion is zeer voordelig op laadpunten van New Motion zélf, die je kan herkennen aan de witte 'love to load' wallboxen en bijbehorende verkeersbordjes met een hartje erop. Zoals bijvoorbeeld bij Ikea of bij van de Valk restaurants. Op andere laadpunten is de Newmotion laadpas soms iets duurder dan het CPO tarief. Toch is het is een handige laadpas om in de auto te hebben liggen, vooral als je naar het buitenland gaat. Door hun grote netwerk is er altijd in de buurt wel ergens een Newmotion laadpunt te vinden. Ze berekenen in het buitenland soms tijdstarieven, pas daar erg mee op. Vooral in Duitsland en Oostenrijk kan dit stevig aantikken.
 
Europese netwerken
Hubject, E-clearing, E-violin, Gireve
Alle NL laadpalen
Vakantie laadpas
Werkt bij Allego
Werkt bij Fastned
Werkt bij Ionity
Groene stroom
100% groen
Opladen met:
Sleutelhanger Pas App
 
Apps
Google play
App Store
 
2 maanden geleden voor het laatst bijgewerkt